torstaina, marraskuuta 27, 2008

Oi Kuusipuu...

Jo on aikoihin eletty. Olen tähän asti pitänyt puhemies Niinistön eduskuntaan kohdistuneita säästökuureja melkein aina asiallisina, mutta nyt menee liian pitkälle!

Eilen huomasin eduskunnan valtiosalin nurkassa joulukuusen. Kiinnitin toki huomiota siihen, että kuusi oli ainaostaan puolen huoneen korkuinen, mutta hyväntuoksuisena antoi kuitenkin ohikiitäjälle jouluisen tuulahduksen.

Illalla talosta poistuessani vahtimestarit kertoivat, että valtiosalin pieni puu on ainut koko talossa eikä enempää ole tulossa. Aikaisempina vuosikymmeninä joulukuusia on ollut useita, muuna muassa ala-aulassa ilahduttamassa lukuisia vierailijaryhmiä ja ulkopuolella taloa ihailevia. Nyt näitä ei siis eduskuntatalossa ole.

Olen samaa mieltä siinä, että säästää pitää. Olisin valmis luopumaan jopa siitä ainoastakin kuusesta valtiosalissa, mikäli näistä säästyneet rahat ohjattaisiin esimerkiksi Ylen Hyvä Joulumieli -lapsille keräykseen. Näin tuskin eduskunnan kuusirahoille on budjetoitu käyvän eli siinä mielessä nyt on säästetty väärässä kohdassa. Talossa on henkilökuntaa useita satoja meidän edustajien lisäksi ja pienillä viihtyväisyystekijöillä on jokaisessa työpaikassa myönteinen merkitys.

Ei kommentteja: