tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Vihdoinkin!

Vihdoinkin asia on julkaisuvapaa! Kauhajoen trgaedian jälkeen SDP:n eduskuntaryhmä asetti oman pienen työryhmän miettimään sitä, kuinka näitä kouluväkivaltatilanteita pystyttäisiin parhaiten ehkäisemään.

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin arvostettu ja pitkäaikainen sosialidemokraatti Jacob Söderman. Hän oli ensimmäinen, joka vuosi sitten esitti mm. aselakiin välittömiä tiukennuksia. Vaatimukset jäivät kuuntelematta.

Jacke Söderman kutsui ryhmään kansanedustaja Jukka Gustafssonin ja MINUT. Tällä pienellä ryhmällä olemme nyt pitkin syksyä asioita tutkailleet, keskustelleet ja valmistelleet. Ja nyt on eduskuntaryhmämme esityksemme siunannut ja on asiasta lähettänyt tiedotteen eri median edustajille.

Muistio on lähetetty myös sisäministeri Holmlundille, kulttuuri- ja urheiluministeri Wallinille, opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankiselle sekä Jokelan surmatöiden tutkintalautakuntaa johtavalle Tuulikki Petäjäniemelle. Muistio on nähtävänä nyt jo ainakin meidän eduskuntaryhmän sivuilla.

Työryhmämme tuotos on jaettu kolmeen osaan, joissa otetaan kantaa aseiden saatavuuteen ja aselupien myöntämiseen, internetin valvontaan ja seurantaan sekä koulumaailman kehittämiseksi väkivallattomaksi. Oma vastuualueeni oli luonnollisestikin koulun kehittämiseen liittyvä osio. Yläotsikkona työllä on "Kiusaaminen, aseet ja laittomat nettiyhteisöt kitkettävä nuorten elämästä".

Olen tulokseemme tyytyväinen ja tietenkin olen tyytyväinen ja ylpeä myös siitä, että sain olla mukana tällaisessa pohdiskelussa. Asiat etenevät aikanaan ja olen varma, että muistiomme herättää ajatuksia kaikissa suomalaisissa perheissä.

Ei kommentteja: