tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Kuhinaa

Viime päivät on käyty puolueiden sisällä paikallisesti kovaa kuhinaa. Ensi kauden luottamushenkilöpaikat aiheuttavat kihinää ja kuhinaa. Neuvotteluporukoita pyörii siellä täällä salaperäisinä ja muille ainoastaan vihjaillaan tilanteista. Siinä mielessä meno jatkuu entisellään.

Eilisiltana kokoontui oma kunnallisjärjestömme. Puolueiden välisistä neuvotteluista ei edelleenkään taida olla kenelläkään selvyyttä, mutta toisaalta, hätäilemälläkään ei hyvään lopputulokseen päästä. Tämän aamun Itä-Savossa Savonlinnan valtuustoryhmän pj Jouni Backman kertoi heidän taktiikastaan. Mielestäni siinä oli järkeä.

Savonlinnassa yritetään ensin päästä puheisiin ryhmien kesken asioista ja suurista linjauksista. Sitten vasta ryhdytään puhumaan puolueitten välisistä paikoista ja tietenkin sitten vasta henkilöistä näille paikoille. Näinhän sen pitäisi olla. Mikkeliläiset ja savonlinnalaiset ovat tunnetusti aina olleet kuin kissa ja koira, mutta edes tässä asiassa olisi syytä meidän politrukkien ja neuvottelijoiden tulisi ottaa naapureistamme oppia.

Mielenkiinnolla odotan, minkälaiseen strategiaan meillä päästään. Itselläni ei ole osaa eikä arpaa (tälläkään kertaa) näihin neuvotteluihin ja se on vaan eduksi. SD-seurakunta Mikkelissä on näet sen verran sekalaista, että ilman mustelmia tai traumoja tuskin tämänkään vaalin jälkeisestä ajasta selvitä. Varsinkin, kun operaattorit ja pääideologistit ovat vanhoja tuttuja toimijoita aina 1970-luvulta lähtien:)

Ei kommentteja: