keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Pohjaesitys

Mikkelissä järjestellään vaalien jälkeisiä poliittisia kuvioita uudelleen. Itse en ole mukana neuvotteluissa, seuraan tilannetta lähinnä satunnaisten puheiden ja lehtien kautta. Olen toki saanut vaaleissa mukana olleena esittää oman henkilökohtaisen luottamuspaikkatoiveeni, niinkuin kaikki muutkin.

Joskus aikaisemmin tällä palstalla ja jossain tilaisuudessakin olen puhunut siitä, kuinka asiassa olisi tullut edetä. Eli ensin poliittiset sisällöt, tavoitteet valtuustokaudella ja sitten vasta paikkajakoihin. Jälleen kerran Mikkelin sd. kunnallisjärjestö on lähtenyt liikkeelle toisella taktiikalla.

Puolueiden välinen neuvottelutulos paikkojen jaosta oli jo maanantaina allekirjoituksia vaille valmis. Sähköpostitse sain minäkin viikonloppuna ns. pohjaesityksen luettavaksi. Pyytämättä kommentoin asiaa kunnallisjärjestön puheenjohtajalle, sillä mielestäni tulos oli meidän puolueen ja kuntalaisten kannalta huono.

Hyvää esityksessä oli se, että joitakin lautakuntien puheenjohtajuuksia esitetään kierrätettäväksi. Huonoa se, että me sosialidemokraatit vapaaehtoisesti luopuisimme tavoittelemasta yhtä kolmen suuren sektorin (opetus, sote, kulttuuri-ja vapaa-aika) puheenjohtajuuksista.

Kierrätyslogiikkaan ei myöskään sovi se, että pidämme edelleen kiinni kaupunginhallituksen ja sähköyhtiö ESE:n puheenjohtajuuksista. Näillä puheenjohtajuuksilla on siis ilmiselvästi käyty kauppaa meille tärkeiden lautakuntien kustannuksella. Annoin palautetta neuvottelijoidemme vetäjälle, kunnallisjärjestön puheenjohtajalle. Kommenttia palautteeseen ei ole kuulunut.

Demokratiaan, myös sosialidemokratiaan, kuuluu se, että ihmisten mielipiteitä kysytään, kuunnellaan ja ne myös otetaan huomioon. Pettyneenä ja vihaisena huomaan, että tämä ajattelu ei ole meidän kunnallisjärjestöön vieläkään juurtunut. Vaalituloksen mitätöinti on vielä rajumpi juttu. Onneksi toiset ryhmät ovat (kuulopuheiden mukaan) pysäyttäneet neuvottelut ja miettivät asioita vielä uudestaan.

Kiirettä tällä asialla ei nyt ole. Tärkeintä on se, että lopputulos on äänestäjien tahdon mukainen ja että yhteistyö yli ryhmien ja ryhmien sisällä on valtuustokaudella sujuvaa. Se, miksi asiasta kirjoitan nyt tällä palstalla, johtuu siitä, että olen saanut asiaa kommentoida usealla eri taholla ja asiasta minulta päivittäin kysytään. Kannatan asioiden valmistelun avoimuutta, niin tässäkin asiassa.

Ei kommentteja: