keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Radioaalloilla

Tänä aamuna jouduin piipahtamaan työpaikaltani vielä kämpille. Ehkä papereiden unohtamisella oli joku tarkoitus, sillä satuin juuri kuulemaan Radio Novassa käytyä keskustelua siitä, kuinka MIKKELIN kaupunki säästää perumalla lasten joulujuhlat kouluissa!!!!!

Joku mikkeliläinen äiti soitti tuohtuneena radioon ja kertoi tämmöistä suunniteltavan ja siitä seurasi varsinainen hulabaloo Novan aalloilla. Kaiken kiireen keskellä yritin soittaa annettuun palautenumeroon, mutta työpuhelimestani ei tällaisiin arveluttaviin (?) numeroihin voinut soittaa. Yritin lähettää annettuun tekstiviestinumeroon viestiä, mutta sitäkään ei voinut tehdä. Meinasin hermostua.

Kävellessäni takaisin töihin, naputtelin kommunikaattorista sähköpostia toimittajalle. Viestini sisältö: "Hei, Mikkelin kaupungissa ei todellakaan ole tehty päätöstä lasten joulujuhlien perumisesta. Päinvastoin. Kaupunginhallitus velvoitti maanantain kokouksessaan, että koulujen tulee järjestää joulujuhlat säästöistä huolimatta."

Päivän mittaan ymmärsin puhelimen eston tarkoituksen. Mikäli olisin raivoissani päässyt puhelimitse suoraan radio-ohjelmaan, olisi palautteeni voinut olla kuuntelijoitten korvia raastavaa ja olisin sitä tietenkin myös itse katunut. Soittoestot on siis tehty ihan meidän äkkipikaisten kansanedustajien parasta ajatellen:)

Pidän nimittäin ikävänä sitä, että niillä vaikeilla päätöksillä, joilla me kaupunginhallituksessa olemme parhaimman kykymme ja ymmärryksemme mukaan YKSIMIELISESTI tehneet kaupunkimme talouden oikaisemiseksi, halutaan tietoisesti huonontaa oman kaupunkimme mainetta. Erityisen ikävänä pidän sitä, että osa kaupungin lomautetusta henkilökunnasta (jotkut opettajat) väärillä perusteilla ruokkii oppilaiden vanhempia sillä, että kaupunki ja ilkeä kaupunginhallitus säästää lasten kustannuksella.

Asia on juuri päinvastoin. Tekemällä tänä vuonna nuo (lähes) koko henkilöstöä koskevat noin kahdeksan päivän lomautukset turvaamme lapsillemme paremmat mahdollisuudet opiskeluun seuraavina vuosina. Tästä esimerkkinä maanantaina tekemämme pieni korotus tuntikehyksiin. Tätä päätöstä en vielä ole opettajien kuullut kommentoivan.

Minkään muun ammattiryhmän edustajat kaupungissa eivät ole tällaista linjaa lähteneet toteuttamaan. Lukuisten ns. riviopettajien kanssa keskusteltuani tiedän, että suurin osa tästäkin porukasta on aivan järkevää, rationaalista ja yhteistyökykyistä. Ainoastaan yhteen hiileen puhaltamalla selviämme näistä talouden vaikeuksista, jotka kaikkien merkkien mukaan eivät ainakaan tule vähenemään.

Ei kommentteja: