sunnuntaina, marraskuuta 09, 2008

Sata salamaa

Perjantaina saimme kuulla hallituksen salaisesta SATA-komiteasta vähän lisää. Nykyinen hallitushan on käynnistänyt työryhmän miettimään ja uudistamaan sosiaaliturvaa. Uudistus ja selkeytys ovat tervetulleita. Monen luukun periaate ja ihmisten kyykyttäminen ei enää voi olla ihanteena.

Valmistelutyö on ollut kovin salaista ja sitä on tehty ilman suurinta oppositioryhmää. Fiksua olisi ollut ottaa meidät mukaan jo valmisteluun, näin olisi tehty mikäli olisi aidosti haluttu asioita viedä eteenpäin. Nyt luemme lehdistä ja kuulemme tiedotusvälineistä, mitä komiteassa suunnitellaan.

Viime viikolla paljastuneet suunnitelmat vaikuttavat joiltain osin järkeviltä, mutta työttömyysturvan heikennys ei voi olla vastuullisen hallituksen tavoitteiden joukossa. Kepulaiseen ideologiaan kuuluu tietenkin myös se, että ns takuupalkka ulotetaan omissa kodeissa työskenteleville, kuten maatilallisille yms.

Sata-komitean uudistukset tulevat vielä viipymään, mutta lupailemalla nyt kansalaisille toivoa paremmasta, pohjustetaan seuraavien vaalien jälkeistä elämää. Toivottavasti salamointi satakomiteassa ei ennakoi ukkosta...

Ei kommentteja: