lauantaina, marraskuuta 01, 2008

Vainajien päivä

Rankan työviikon jälkeen kaksoispyhä on odotettu asia. Eilen illalla hoitelin vielä vähän työasioita, mutta tänään ja huomenna pidän vapaata. Aamupäivä onkin mennyt sujuvasti lehtiä lueskellessa ja pyykkiä pesten. Metsäinen lenkki koiran kanssa vesisateessa teki hyvää.

Illansuussa on aika vierailla haudalla. Saimme hauta-asian järjestykseen vasta tänä syksynä, kun Mikkeliin valmistui uusi uurnahautausmaa. Alue on tyylikäs ja sitä kannatti odottaa. Olimme syyskuussa mukana sen käyttöön vihkimisessä ja siitä lähtien olen ottanut tavaksi piipahtaa isän haudalla harva se päivä.

Nämä kunnallisvaalit olivat oman elämäni viidennet vaalit ja ensimmäiset, joissa en voinut kysyä neuvoa isältäni. Monta kertaa syksyn aikana olen miettinyt sitä, mitähän hän olisi mieltä ja mitähän nyt kannattaisi tehdä. Vaalin lopputulokseen olisi hän ollut tyytyväinen.

Näin viikko vaalin jälkeen, joudun edelleen pähkäilemään tiettyjä asioita. Äänimääräni on herättänyt kiinnostusta ja pohdiskelua siitä, millä tavalla sen tulisi kaupungin päätöksenteossa tulevaisuudessa näkyä. Meidän puolueessa ei henkilökohtaisilla äänimäärillä (Mikkelissä) ole ollut paikkajaossa niin suurta merkitystä, kuin joillain toisilla ryhmillä.

Tai se on ainakin viime vuosina ollut suoraan riippuvainen tilanteesta:) Odottelen mielenkiinnolla sitä, kuinka asia tullaan tänä vuonna järjestämään ja perustelemaan. Oma mietintäni on vielä vaiheessa ja on kyseltävä vähän eri ihmisten näkemyksiä asiaan, nyt kun varsinainen neuvonantaja on poissa.

Ei kommentteja: