keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Henkistä hierontaa

Eilen illalla pidimme eduskuntaryhmän kesken mukavan ja antoisan tilaisuuden. Maestrona tilaisuudessa oli ryhmämme jäsen Tommy Tabermann, joka totesikin otsikon tavoin antavansa meille henkistä hierontaa.

Suuren ryhmän keskinäinen yhteenkuuluvuus on tärkeää ja sitä täytyy aina silloin tällöin pysähtyä ajattelemaan. Eilinen tilaisuus oli onnistunut ja aina silloin tällöin toteutettuna auttaa meitä kaikkia jaksamaan entistä parempina ja työteliäämpinä kansanedustajina.

On taitolaji saada iso joukko pelaamaan samaan maaliin. Etenkin, kun jokainen meistä on oma vahva persoonansa ja mielipide-eroja on kaikista asioista olemassa. Tänään hyvä esimerkki erilaisesta tavasta ajatella oli äänestys perusopetuksen ryhmäkokoasiassa. Pohjois-Karjalan Lauri Kähkönen on keskusteluissa järjestelmällisesti ollut sitä mieltä, että ryhmäkokoja ei tule lakiin kirjata ja samalla tavalla käyttäytyi myös äänestyksessä. Mielestäni erilaisuus tässäkin asiassa tulee sallia.

Eilisessä salikeskustelussa ryhmäkokoasia herätti tunteita. Itse ihmettelin ja ihmettelen sitä, kuinka viime kaudella oppositiossa ollut Kokoomus on nyt asiassa aivan toista mieltä. Mielestäni ryhmäkokojen kirjaaminen lakiin on ainut tapa saada kunnat pienentämään luokkia, sillä köyhillä kunnilla (Mikkeli) eivät omat voimat yksin riitä vapaaehtoisesti ryhmäkokoja määrittämään. Demarit ovat oman vastalauseensa tehneet. Me näemme liian suuret ryhmät haitallisina niin oppimiselle kuin sosiaaliselle kasvullekin.

Ei kommentteja: