perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

Eläkeläisiä ja nuorisoa

Eilen oli päivä, jolloin en ehtinyt käydä työhuoneessa lainkaan! Koko päivä oli ohjelmoitu minuutilleen ja illan vielä istuin salissa kuuntelemassa keskustelua Lissabonin- sopimuksen hyväksymisestä. Oma puheenvuoroni jäi ensi viikkoon.

Päivän kohokohta oli tavata bussilastillinen (60 !) Naisvuoren eläkkeensaajia. Superhyvä avustajani Kaija oli järjestänyt vierailun ja se sujui jouhevasti. Ryhmä seurasi kyselytuntia lehterillä ja sen jälkeen joimme kahvit (ilman pullaa) SDP:n ryhmähuoneessa.

Keskustelu oli vilkasta ja paikoin äänekästäkin. Tilaisuus oli mukava, vaikkakin ne asiat joita heille kerroin eivät kovin mukavia heidänkään näkökulmastaan ole. Hallitus aikoo korottaa sosiaali-ja terveydenhuollon asiakasmaksuja lähes 20 prosenttia ensi syksynä ja se ei tietenkään pienituloisten eläkeläisten elämää tule helpottamaan.

Tänään on talo täynnä nuorisoa. Nuorten parlamentti pitää 10-vuotisjuhlaistuntoaan klo 12-13. Paikalle tulee nuoria ympäri Suomea ja he saavat esittää kysymyksiään hallituksen jäsenille täysistuntosalissa. Me edustajat saamme seurata istuntoa lehteriltä. Mielenkiintoinen tunti siis tiedossa.

Iltapäivällä kerään kimpsut ja kampsut ja lähden kohti Mikkeliä. Onni ehti jo ilahtua, kun kerroin olevani kotona jo viiden aikaan! Kiva ilta ja huominen päivä onkin tiedossa, toivottavasti sää suosisi ulkoilua. Sunnuntaina lähden Anttolaan, jossa juhlivat paikalliset eläkkeensaajat 35-vuotistaivaltaan.

Ei kommentteja: