tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

"Kuljen Hakaniemen rantaa..."

Otsikossa mainittu kappale nuoruusvuosilta tulee aina mieleeni näin keväisen aurinkoisessa Helsingissä. Kuljeskelu on tältä päivältä vielä jäänyt, mutta on ollut ilo katsella ikkunasta ulos keväisiä maisemia. Koko päivä on nimittäin hujahtanut eduskuntatalon eri puolilla, sisällä siis. Kello 12 alkoi salissa liikennepoliittisen selonteon lähtetekeskustelu. Keskustelua onkin sitten riittänyt.

Tällä hetkellä varattuja puheenvuoroja on vielä noin 50, omani lienee jossakin kello 21 maissa. Sitkeä flunssa alkaa pikkuhiljaa olla nujerrettu ja nyt jaksan urakoida näitä blogejakin oikein kasapäin. Samalla kuuntelen salissa pidettäviä puheenvuoroja, kirjoittelen omaani ja vastailen vielä sähköposteihin.

Liikennepoliittiseen selontekoon on mahdollista sanoa tärkeistä asioista monelta eri kantilta. Aika on vain niin rajallinen, ettei kaikkea ehdi yhdessä puheenvuorossa sanoa. Muutaman tärkeän kohdan olen ajatellut esiin nostaa.

Eilinen päivä meni myös vauhdilla singahdellen Mikkelissä paikasta toiseen aamuyhdeksästä iltaseitsemään. Aamu alkoi Ammattikorkeakoulun yhtymän hallituksella, sitten Etelä-Savon radiossa, edustajien yhteinen tapaaminen Annakodissa. Huolenaiheena siellä oli kolmannen sektorin hoivapalvelujen verotuskohtelu. Häkellyttävä juttu sekin.

Kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen hain vielä Onnin mukaani Lomakoti Mäntyniemen kevätkokoukseen. Uudet tuulet puhaltavat sielläkin. Ympäristönäkökulmat otetaan huomioon tulevaisuuden lämmönjakelussa myös perinteikkäässä Mäntyniemen pihapiirissä. Onni oli tyytyväinen saadessaan laittaa nimensä läsnäololistaan: "Ensimmäistä kertaa eläessäni!!!"

Ei kommentteja: