tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Tehokas tiistai

Viikonloppu meni äimistellessä Suomen Kuvalehdessä ollutta juttua. Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen näet oli antanut lehdelle haastattelun, jossa laittoi Suomen korkeakoulujärjestelmää uusiin puihin.

Suoraan lakkautettaviksi Viljanen tuomitsi Lappeenrannan ja Joensuun yliopistot. Perustelutkin olivat vähintäänkin kummallisia; ei mukamas ole järkevää toimintaa aluepoliittisesti ylläpitää korkeakouluja ja, että niillä ei ole merkitystä alueen ihmisille ja kehittymiselle. Huh, huh.

Ilmeisesti moni muukin on asiaa ihmetellyt, sillä tänään tuli Akavasta hieman siloiteltumpi viesti. Akava ei ole yksittäisten koulujen lakkauttamista käsitellyt eli kyseessä oli vain puheenjohtajan laveampi tulkinta aiheesta.

Muutoin on ollut tehokas päivä takana; aamulla seurasin sd-puheenjohtajien paneelia, olin molemmissa valiokunnissa ja parit tapaamiset oli sovittuina niiden väliin. Sähköposteja ja kirjoitushommia on myös tullut tehtyä. Nyt illalla on vielä yksi tilaisuus Hakaniemessä.

Finlandia- talossa oli kuntaihmisille tarkoitettu PARAS- seminaari. Kävimme kollegan kanssa pikaisesti tapaamassa maakunnan ihmisiä. Tuttuja olikin Etelä-Savosta kosolti liikkeellä. Ministerit Risikko, Sarkomaa ja Kiviniemi olivat tyylikkäästi edustamassa suomalaista naisosaamista politiikan huipulla. Ajat ovat totisesti muuttumassa.

Ei kommentteja: