perjantaina, huhtikuuta 25, 2008

Hallitus käy kuumana

Keväisestä auringonpaisteesta huolimatta tai ehkä juuri siitä syystä, vaikuttaa siltä kuin hallituspuolueilla tunteet alkavat käydä kuumina. Kielenkäyttö on koventunut ja uho pahentunut. Lähes jokaisessa täysistunnossa on joukko edustajia valjastettu sumeilematta kehumaan SINIVIHREÄN HALLITUKSEN aikaansaannoksia.

Surkeinta tässä on se, että nämä edustajat tuntuvat itse uskovan puheitansa. Toivon ja luotan siihen, että kansalaiset eivät näin tee. Ei nimittäin voi olla niin, että kaikki tämänpäiväinen hyvinvointi on juuri TÄMÄN hallituksen aikaansaannosta ja että kaikki huono johtuu edellisten hallituskausien saamattomuudesta.

Asioiden muuttumiseen ja muuttamiseen kuluu aikaa. Näin käy riippumatta siitä, mitkä puolueet hallituksessa kulloinkin ovat. On ihmisten pettämistä se, että väitetään jotakin muuta. Jokainen ihminen tietää omassa elämässään, onko elämänlaatu hallituksen toimien johdosta parantunut vai heikentynyt. Viimeistään ensi syksynä myös lapsiperheet tulevat tämän havaitsemaan.

Se, että hallitus joutuu jatkuvasti selittelemään ja puolustelemaan tekojaan, on omiaan lisäämään etenkin kokoomuksen uhoa. Vanha sanonta koirasta ja kalikasta tulee jälleen toteennäytetyksi, kun hermostuminen näkyy ja kuuluu päällepäin.

Työviikko Helsingissä alkaa olla lopuillaan. Aurinkoinen viikonloppu sujuu osittain työasioissa. Huomenna on Etelä-Savon sd- piirin piirikokous Pieksämäellä ja maanantaina vierailemme joidenkin kollegoiden kanssa Kerimäellä ja Punkaharjulla. Automatkoilla on aikaa mietiskellä ensi viikon Vappupuheita.

Ei kommentteja: