keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Kykypuolue teki sen taas

Kokoomus onnistui taas siinä, missä muut vaan meinaavat. He onnistuvat kääntämään karmean tilanteen edukseen valitsemalla uudeksi ulkoministeriksi nuoren (?) ryvettymättömän eurooppalaisuuden asiantuntijan. Stubbin hymyilevä olemus on varmasti uusi piristävä lisä kokoomuksen hieman tahriintuneeseen imagoon.

Pääministeri Matti Vanhasen kommentointia olen ihmetellyt muutamista asioista muutenkin ja nyt hänen kommenttinsa uudesta ulkoministeristä jatkavat ihmetttelyäni. Pääministerin mielestä ainut haittapuoli Stubbissa on hänen nuoruutensa!!!!

On erikoista, että yhä edelleen politiikassa fyysinen ikä ja parlamentaarinen ikä ovat ne tärkeimmät ansiot, joita merkittäville paikoille valittavilta vaaditaan. 40 -vuotias, koulutettu ja kokemusta omaava ihminen päihittää uusien tehtävien oppimisessa vanhempansa mennen tullen.

Itse 39-vuotiaaana en koe olevani mitenkään nuori enkä sitä kokenut myöskään 31-vuotiaana tullessani mukaan politiikkaan. Monesti sen ikäisillä ihmisillä on kokemusta työelämästä ja perhe perustettuna. Ei voi olla niin, että ainoastaan 50 - ja 60 -vuotisjuhlien jälkeen alkaa olla oikean ikäinen. Pääministeri Vanhanen puolestaan alkaa olla entistä kauempana arkielämästä.

Ei kommentteja: