keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2008

Laadukasta asumista

Vierailin maanantaina Sulkavalla, jossa pääsin perehtymään kahteen erilaiseen tapaan asua. Molemmat edustivat lajinsa parhaimmistoa. Sulkavalla on onnistuttu siinä, missä meillä monessa kunnassa vielä mietitään, mitä pitäisi tehdä.

Sosiaali- ja terveyspalvelut on nimittäin sijoitettu samalle tontille ja saman katon alle. Lisäksi samassa yhteydessä toimii ns. vanhainkoti ja kehitysvammaisten asuntola. Palveluiden käyttäjille on siis taattu paitsi viihtyisät ja kodikkaat tilat, niin myös sujuva hoitoketju eri elämänvaiheisiin. Upea paikka!

Omalla tavallaan upea oli myös Sulkavan vankila. Hienolla paikalla järven rannalla sijaitseva avovankila on varmasti monelle vangille sellainen paikka, jota pitkänkin vapausrangaistuksen kuluessa tulee miettineeksi ja siellä olemista osaa arvostaa. Vankiloidemme tila yleisesti ottaen ei ole tällä hetkellä ajantasaisella tolalla eikä valtion tuottavuusohjelma ainakaan vankiloiden tulevaisuutta helpota.

Sulkavan kunnalle ja koko Etelä-Savolle on tärkeää, että perinteikäs vankila saa jatkaa. Työllistävää merkitystä kunnalle ei pidä vähätellä, onhan siellä tälläkin hetkellä lähes 30 ihmistä, jotka suoraan saavat elantonsa vankilasta ja välillisesti toiminnalla on merkitystä kunnan muillekin ihmisille ja yrittäjille.

Ei kommentteja: