tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Laiva kääntyy...?

Eilinen kaupunginhallituksen kokous oli monella tavalla merkittävä. Paitsi, että teimme päätöksiä yksittäisistä tärkeistä asioista, niin myös saimme katsauksen taloutemme tämänhetkisestä tilanteesta.

Katsauksessa sinänsä ei ollut mitään uutta; samanlaisia lukuja ja käppyröitä olemme maanantai-iltaisin kaupungintalon kulmahuoneessa saaneet katsella jo vuosien ajan. Toimenpiteet uppoavan laivamme pelastamiseksi ovat olleet mitättömiä.

Merkityksellistä eilen oli se, että kaupunginjohtaja oli esityksellään valmistautunut antamaan asian meille TIEDOKSI. Näin on menetelty aina ennenkin. Tällä kertaa hallitukselle ei tämä enää riittänytkään. Kaupunginhallitus halusi päätökseen merkittävän myös jotakin konkreettista.

Kokoomuksen suulla ehdotukseksi tuli toimeksianto virkamiesjohdolle taloutta oikaisevien toimenpiteiden, mukaan lukien lomautusten, kartoittaminen ja niiden kaupunginhallitukselle esittäminen toukokuun loppuun mennessä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppälä (sd.) jäi mielipiteensä kanssa yksin. Me muut 12 olimme sitä mieltä, että NYT vihdoin on aika kääntää laivamme kurssi kohti parempaa.

Ei kommentteja: