perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

Venäjä-Eu-Nato

Tiistaina sain tekstiviestin, jossa kysyttiin halukkuuttani osallistua suoraan radiohaastatteluun aiheesta Venäjä, Eu ja Nato. Kaiken kiireen keskellä ajattelin viestin olevan joku vitsi...sitten avustajalleni oli soitettu ja kysytty asiaa, jolloin uskoin sen olevan totta.

On nimittäin niin, että meiltä takarivin uusilta edustajilta harvoin kysytään mitään asiallista tai ainakaan sellaista, jota ei kysyttäisi kaikilta kansanedustajilta gallup-luontoisesti. Ilman muuta suostuin haastatteluun, vaikka aihepiiri ei luonnollisestikaan ihan läheisimmältä tuntunutkaan.

Oma reaktioni ja keskustelut työkavereiden kanssa vaan vahvistivat sitä käsitystä, että kulttuuri on muuttumassa. Sukupolvenvaihdos on nyt tapahtumassa! Ilmapiiri myös toimittajien keskuudessa on muuttumassa sellaiseksi, että meiltä ns. nuoremmiltakin poliitikoilta halutaan kuulla mielipiteitä ja meidän ajattelukykyyn uskotaan.

Tästä on paljolti kiittäminen ennakkoluulottomia äänestäjiä, jotka ovat antaneet luottamuksensa meille 30-40 -vuotiaille puolueeseen ja sukupuoleen katsomatta. Kiittäminen on myös kokoomuslaisia, jotka ovat antaneet merkittäviä tehtäviä omille nuoremmille jäsenilleen. Tästä on meidänkin puolueessa otettava oppia!

Ei kommentteja: