tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Viisas mies

Tapasin aamujunassa viisaan miehen. Hän oli noussut junaan jo joskus anivarhain ja oli ilahtunut, kun sai Mikkelissä minut seurakseen 7.22. Kaksi kertaa evakkoon lähteneenä ja paljon elämää nähneenä, hänen kanssaan oli mukava vaihtaa ajatuksia.

Ulkoiselta olemukseltaan hän vastasi ketä tahansa 73-vuotiasta eläkeläistä. Vaatimattomien puheiden perusteella huomasin hänen kuitenkin tehneen mittavan elämäntyön yritysmaailmassa. Ulkomaankauppaa aina Kiinaa, Intiaa ja Malesiaa myöten on hänen uralleen mahtunut.

Tälle junamatkalle osuivat myös tuoreet uutiset STT:ltä. Uutiset kertoivat ulkoministerin vaihdoksesta. Itse olen pidättäytynyt julkisesti kommentoimasta jupakkaa enkä sitä kysyttäessä tehnyt eilisessä radiohaastattelussakaan. En ole tottunut olemaan se ensimmäinen kivittäjä, enkä edes toinen.

Junaseuralaiseni kanssa asiasta toki keskustelua kävimme. Huomasin ajattelevani hyvin samalla tavalla tämän viisaan miehen kanssa. Politiikkaa seuranneena hänellä oli asiasta oma näkemyksensä ja ajattelin toivovani säilyvän itse samanlaisena ajatusmaailmaltani seuraavat 30 vuotta. Tavoitetta kerrakseen tässä kilpailevassa ja pahansuovassa maailmassa.

Ei kommentteja: