tiistaina, lokakuuta 07, 2008

Hirvipaistia

Ajaessani eilen illalla takaisin Mäntyharjulle, säikähdin niin, että olin ajaa ojaan. Tien vieressä jolkotteli kaikessa rauhassa KOLME isoa hirveä. Pääsin turvallisesti perille ja illaksi vielä kotiinkin. Mokomat elukat kyllä pyörivät mielessä pitkään ja nyt en uskalla lähteä iltahämärissä enää minnekään. Osaksi hirvipaistia en haluaisi joutua.

Kauhajoen koulutragedian jälkeen keskustelu aselain säännösten tiukentamisesta on käynyt kiivaana. Mielestäni suomalainen aselaki on liian löperö ja sitä olisi tietenkin tullut tiukentaa jo vuosi sitten Jokelan jälkeen. Toivottavasti asia etenee nyt näiltä osin vauhdilla.

Metsästys on hyvä ja tervehenkinen harrastus. Luonnossa liikkuminen ja porukassa oleminen ovat niitä arvoja, joita tulisi nuorisollekin opettaa. Hirvikannan aisoissa pitäminen ja sitä kautta myös hirvikolareiden vähentäminen ei olisi mahdollista ilman aktiivisia metsästysseuralaisia. Myös näitä porukoita uhkaa ukkoutuminen. Metsästysseurojen talkoovalmiutta tulisi arvostaa nykyistä enemmän ja koettaa saada enemmän uusia harrastajia tämän toiminnan pariin.

Ei kommentteja: