torstaina, lokakuuta 02, 2008

Lapin taikaa...?

Eilen jouduimme porukalla päivittelemään lappilaisten aivoituksia. Uutinen siitä, että vastavalittu Lapin Kansan päätoimittaja on erotettu, saavutti meidät työpaikalla. Olimme aikaisemmin jo puhuneet siitä, että miten hyvää tekee saada nelikymppinen nainen päätoimittajaksi isoon (kepulaiseen) lehteen. Tiettävästi lehtien päätoimittajissa on tosi vähän naisia.

Lehden omistaja Alma media tulikin katumapäälle päätoimittajan valinnan suhteen. Perusteluna on käytetty sanaa luottamuspula. Ihmetellä täytyy, miten luottamuspula on voinut syntyä ennen ensimmäistäkään työpäivää. Luottamuspula tulikin siitä, että toimittaja ei ollut työhaastattelussa erikseen oma-aloitteisesti maininnut puolisonsa sukupuolta tai tämän poliittista harrastuneisuuttaan.

Kaikista törkeintä tässä on mielestäni se, että kysymyksessä on instituutio (viestintä), joka edustaa itse yhtä perusoikeuksista, sananvapautta. Samanaikaisesti on valmis polkemaan muita perusoikeuksia.

Tietenkin toivotan kyseiselle toimittajalle voimia viedä asiaa oikeusistuimissa eteenpäin. Tämä tapaus on valitettava osoitus siitä, kuinka ankeita ja epätasa-arvoisia ihmiset voivatkaan Suomessa olla.

Ei kommentteja: