lauantaina, lokakuuta 04, 2008

Toveri tulessa

Puumalan torilla oli meininkiä. Paikallisia kunnallisvaaliehdokkaita oli hyvin ehtinyt mukaan tuuliselle torille. Kahvi ja markkinarinkeli tekivät kauppansa. Palelin paikalla sovitut kaksi tuntia ja fiilis kotimatkalla oli hyvä. Ihmisistä on oikeasti mukavaa ja merkityksellistä saada vaihtaa ajatuksia kansanedustajansa kanssa. Meidän kojulla oli asiakkaita ja intoa vaalityöhön riittää.

Ajomatkalla Puumalasta Mikkeliin laitoin sekä lämmityksen että radion täysille. Ihanaa oli kurvailla (sallittua nopeutta) pitkin kaunista maisematietä takaisin kotikaupunkiin. Ainoa hankala puoli päivässä on ollut se, että puhelimeni ei toimi!!! Viestit kulkevat, mutta puhelut eivät tule perille eikä minunkaan mene minnekään.

Mikkelin torilla kemmakat jatkuivat. Eri puolueiden kojut olivat kaikki samalla kulmalla, joten muuten vähäväkisellä torilla oli siltä osin elämää. Asiakkaat saivat kiertää kojulta toiselle ja vertailla ehdokkaiden vakuutteluja. Eniten puhuimme ajankohtaisista kunnallisista asioista. Puhetta olisi riittänyt vaikka kuinka pitkään, mutta täydellinen paleltuminen klo 14 maissa sai tilaisuuden loppumaan.

Moni ihminen oli huomannut päivän lehdessä ilmoitukseni siitä, että olen tavattavissa klo 12-14 Mikkelin torilla, ja tuli sitä varten paikalle. Se tuntui hyvältä. Lehdessä oli myös meidän kunnallisjärjestön mainos samasta tilaisuudesta, mutta siihen mainitaa omasta kansanedustajasta ei ole vielä minun kaudellani mahtunut. Siksi joudun aina laittamaan myös oman ilmoituksen.

Alati ystävällinen ja rakentava puoluetoveri Lehkonen oli asiasta jo aamupäivällä torilla hillunut. Minulta hän ei tätäkään asiaa ole kysynyt, mutta näin tämän palstan välityksellä voin hänelle (ja miehelleen) kertoa, että meillä kansalaisilla on tietyt perusoikeudet, yksi niistä liittyy kokoontumis- ja sananvapauteen.

Myös minä voin ilmoittaa lehdessä ihan niin paljon kuin haluan ja ihan mitä tahansa, mitä minä haluan. Niin voi tehdä myös hän, niinkuin kuulemma tämän päivän lehdessä oli vaali-ilmoituksensa julkaistessaan siis tehnytkin. Kolme viikkoa vaaleihin ja jo nyt alkaa tämä toveri käydä kuumana.

Ei kommentteja: