sunnuntaina, lokakuuta 12, 2008

Vinkasahtanutta viihdettä...?

Minusta on ihanaa, että taas on vaalit ovella. Taidan olla vinksahtanut, kun avoimesti tunnustan, että minusta on mukavaa katsella ihmisten vaalimainoksia. Oikein odotan aina aamun lehtiä, jotta saan nähdä uusia mainoksia.

Kunnallisvaaliehdokkaat mainostavat aika paljon. Monenlaista esitettä on tänäänkin tullut kotiin ja Länsi-Savossa on joka päivä toinen toistaan upeampia värimainoksia. Hauskaa on myös nähdä lehdestä tuttuja ihmisiä ihan livenä, joskus täytyy kyllä ihmetellä valokuvaajan taitoa siinä, kuinka erinäköseksi kuvaaja on kohteen saanut aseteltua. Itselleni joku joskus kyllä sanoi, että hän on valokuvaaja, eikä mikään ihmeidentekijä...

Jotkut kunnallisvaaliehdokkaat ovat ottaneet tavaksi ilmoittaa liikkeensä eri päivien osalta. Sekin on varmasti ihan hyvä. Jotkut ovat tosin tainneet erehtyä vaalista, sillä perjantain lehdessä huomasin jonkun ehdokkaan mainostavan numeroaan ja olevansa tavattavissa mm. Pertunmaalla. Ehkä kyse on freudilaisesta lipsahduksesta eli toiveesta saada liitettyä pieni Pertunmaan kunta Mikkeliin (vaikkei olekaan rajanaapuri) tai sitten ko. kunnallisvaaliehdokas ei muista, mistä vaalista nyt on kysymys.

Meillä kansanedustajilla on kaiken vaalihumun keskellä hoidettavana tavanomainen yhteydenpito maakunnan ihmisiin. Kunnallisvaalit ovat pienillä paikkakunnilla hyvä tapa saada puolueaktiivit kasaan ja samalla järjestää tapaaminen kansanedustajan kanssa. Itse olin lauantaina Savonlinnassa, ensi viikolla Mikkelissä, Heinävedellä, Joroisissa.

Ei kommentteja: