maanantaina, lokakuuta 20, 2008

Välttämätöntä?

Oulussa tapahtui viikonlopun aikana traaginen perhesurma. Näitä perheenjäsenen tekemiä surmatöitä on Suomessa nähty aina. Tekotapa, motiivit ja tekijä ovat vaihdelleet. Lopputulos on joka kerta yhtä kauhea.

Kuulin asiasta tv-uutisista ja mietin jälleen kerran uutisoinnin järkevyyttä ja motiivia. Miksi näistä asioista täytyy kertoa yksityiskohdilla herkutellen? Miksi perheen vanhempien ammatit (luokanopettajia!) täytyi uutiseen liittää? Miksi surmansa saaneiden lasten iät tuli kertoa?

Kiitin onneani, että oma 9-vuotias poikani ei juuri tällä kertaa katsonut kanssani uutisia. En näe mitään syytä sille, miksi meidän aikuisten täytyy kuormittaa pieniä lapsia kaikilla elämän kauheuksilla. Kyllä elämän nurjat puolet heillekin aikanaan valkenee, mutta toivottavasti vasta sitten kun he ovat henkisesti kypsiä asioita ajattelemaan.

Iltapäivälehdet ovat alkuviikon hiljaiset päivänsä taas pelastaneet. Onnilla alkaa tänään syysloma ja sovimme hänen kanssaan käyvämme koulun jälkeen kartsalla herkuttelemassa loman kunniaksi. Toivottavasti lehtien lööpit ja etusivut eivät osu meidän reitillemme.

Ei kommentteja: