sunnuntaina, lokakuuta 19, 2008

Joron jäljillä...

Pieni Joroisten kunta Etelä- ja Pohjois-Savon rajamailla on erikoisessa tilanteessa. Kunta- ja palvelurakenneuudistus painostaa tekemään toiminnoissa muutoksia ja useimmissa tapauksissa ne ovatkin tarpeellisia ja järkeviä. Alueen ihmisten kannalta on kuitenkin syytä olla tarkkana.

Joroinen on oppinut olemaan yhteistyössä niin Varkauden ja Pieksämäen kaupunkien kanssa, kuin pienempien naapurikuntiensakin kanssa. Ainoastaan tekemällä yhteistyötä yli kunta- ja puoluerajojen pystytään näillä leveyksillä ihmisistä huolehtimaan. Se on hyvä kaikkien näin kunnallisvaalien alla muistaa.

Joroisten sosialidemokraatit eivät olleet ollenkaan Joron jäljillä eilen, kun pitivät omaa tilaisuuttaan aivan kylän keskustassa. Ihmisiä oli tuvan täydeltä ja kansanedustaja otettiin innolla vastaan. Olen tottunut varoittamaan yleisöä siitä, että messuni kestää helposti sen 45 minuuttia (oppitunnin mittainen siis), mutta eilen Joroisissa pidimme kaksoistunnin ilman välituntia:)

Hyvään oppituntiin kuuluu vuorovaikutteisuus, aivan samoin kuin hyvään kansanedustajan alustukseenkin. Tuskin maltoin eilen lähteä kotiin Joroisista, niin hyvät keskustelut saimme aikaiseksi. Kotiin ei muutenkaan ollut kiire, Onni oli päivän serkkupoikansa Eliaksen luona ja suunnittelivat vielä illansuussa elokuviin lähtöä. Likomärät ja haisevat pikkupojat kotiutuivat illalla meille ja laitoin ne saman tien saunaan ja peiton alle. Itse nautiskelin hetken vielä Ahti Karjalaisen seurasta.

Ei kommentteja: