keskiviikkona, lokakuuta 15, 2008

Ääntä kehiin

Mikkomarkkinat Mikkelin torilla jatkuvat tänäänkin ja siellä on varmastikin paljon väkeä. Jo etukäteen tiedän aiheet, josta ihmiset haluavat puhua. Samat asiat ovat olleet mielenpäällä jo pitkään, ei pelkästään näiden kunnallisvaalien takia. Puhutaan vanhusten palveluista, puhutaan terveydenhuollosta, puhutaan kaavoituksesta, puhutaan toriparkista, puhutaan taideteos Spiraalista ja henkilöstön lomauttamisesta.

Tärkeitä asioista kaikki ja miellelläni niistä myös minä puhun. Kuntalaisille on kuitenkin vaikea saada selitettyä sitä, kuinka oikeasti kunnan päätöksenteko ja talouden tasapainottaminen on isojen kokonaisuuksien hallitsemista.

Yksi keino, kuten henkilöstön lyhytaikainen lomauttaminen tai veroprosentin korottaminen, ei pelkästään riitä talouden saamiseksi siihen kuntoon, että tulevina vuosina voisi olla helpompaa. Kaikki vaikeat toimenpiteet YHDESSÄ ovat ne, joiden avulla nousemme tästä talousahdingosta ja pystymme turvaamaan kuntalaisten palvelut paremmin jo ensi vuonna.

Nämä tämän vuoden supistuksia ja lomautuksia koskevat päätökset on tehty kaikkien poliittisten ryhmien yksimielisellä, vaikkakaan ei intomielisellä, päätöksellä. Meidän kaikkien kannalta olisi suotavaa, että ne, jotka eivät vielä ole olleet mukana kaupungin päätöksenteossa, mutta nyt sinne pyrkivät, antaisivat rakentavia ohjeita ja toimintatapoja siihen, kuinka asioita tulisi oikaista.

Ei riitä, että tuomitaan tehdyt päätökset ellei ole esittää toisenlaista vaihtoehtoa. Pelkästään balettilippujen ostamatta jättäminen ei kaupunkiamme pelasta. Vaalihumussa ei pidä kenenkään syyllistyä liikaan populismiin tai siihen, että esitetään totuudenvastaisia asioita toisista ehdokkaista. Äänestäjät ovat fiksuja ja osaavat kyllä itse arvioida, kenelle ja mistä syystä ainokaisen äänensä antavat.

Tänään on ennakkoäänestyksen ensimmäinen päivä. Toivottavasti väki lähtee jo liikkeelle ja päästään varsinaiseen vaaliin! Itse olen Mikkomarkkinoilla kunnallisjärjestön kojulla 9-14 ja sitten Heinäveden demareiden vaalitilaisuudessa 17-19.

Ei kommentteja: