maanantaina, lokakuuta 27, 2008

Spekulointia

Mikkelin Työväenyhdistys on näiden kunnallisvaalien demarivoittaja! Yhdistyksemme ehdokkaista kuusi eli puolet meni kirkkaasti läpi kaupunginvaltuustoon. Seuraavatkin ovat aivan rajoilla. Olen todella tyytyväinen!

Muutoinkin vaalien tulos Mikkelissä on mielestäni hyvä. Koko valtuusto koki melkoisen uudistuksen ja jokainen ryhmä sai mukaan paljon opettajaihmisiä. Syynä tähän ovat tietenkin tänä vuonna tehdyt koulujen yhdistelemisiä koskevat päätökset ja henkilöstön lomautukset, joista työntekijäryhmänä juuri opet ovat olleet äänekkäimpiä kritisoitsijoita.

Samoista syistä johtuen myös kaupunginhallituksen jäsenyys koitui monen valtuutetun kohtaloksi. Etenkin meitä demareita tehdyt päätökset rankaisivat, sillä kh:n viidestä sd -jäsenestä kolme jäi suoraan valitsematta. Propaganda sen toteuttamiseksi siis onnistui hyvin. Tehdyt päätökset eivät ole olleet kenelläkään helppoja ja siinä mielessä on harmi, että kansalaiset eivät vastuunkantoa kaikkien osalta arvostaneet.

Toinen erikoinen, mutta tavallinen piirre liittyy ihmisten intoon äänestää lääkäreitä. Mikkelissä suurimman äänipotin sai keskustan lääkäri Seija Korhonen. Myös kokoomuksen riveissä sitoutumattomana ollut lääkäri Pirkko Valtola sai ensikertalaiseksi huiman potin. Samoin Vihreiden lääkäri Rauni Brandt.

Ilmiö on toki valtakunnallinen; ihmiset luottavat lääkäreihin ja uskovat heidän politiikassa mukana olemisensa olevan potilaiden näkökulmasta hyvä asia. Toivotaan niin olevan Mikkelissäkin. Onni tosin ihmetteli eilen tuloksia kuunnellessaan, että "eikö niiden lääkäreiden pitäisi olla hoitamassa potilaita, eikä hillua tuolla vaaleissa".

Oma ryhmämme uusiutui myös ja mielestäni oikein hyvällä tavalla. Odotan tältä valtuustokaudelta paljon; intoa ja tahtoa tehdä oikeata sosialidemokraattista politiikkaa omanapaisen pikkupolitikoinnin sijaan on nyt mahdollista vihdoin toteuttaa. Muutama poisjäänti kyllä harmittaa, mutta he tulevat varmasti antamaan panoksensa yhteiseen hyvään lautakuntien kautta.

Äänimääräni 605 on siis kaupungin toiseksi suurin. Niin oli neljä vuotta sittenkin. Kaupunginhallitusvastuu näkyy myös minun äänimäärässäni, pudotusta 200 äänen verran. Olen tulokseen äärettömän tyytyväinen; rehellisyys mielipiteissä ja vastuullisuus päätöksissä siis kantavat kuitenkin. Samalla linjalla on hyvä jatkaa.

Tyytyväinen olen myös muiden "lapsellisten" naisten noususta meidän ryhmään. Meitä pienten lasten äitejä ja isiä tarvitaan päätöksentekopaikoilla enemmän. Lasten ja koululaisten asiat kaipaavat meidänkin kaupungissa ymmärrystä ja toisenlaista päätöksentekoa. Kunnallisjärjestön palkkaama vaalityöntekijä Satu Taavitsainen sai kolmansissa kunnallisvaaleissaan hyvän potin. Hyvä niin; eipähän mennyt palkkarahat puoluetovereilta hukkaan.

Ei kommentteja: