sunnuntaina, lokakuuta 12, 2008

Sivistyksen portailla

Perjantaina puhelimeni piippasi tekstiviestin merkiksi juuri, kun olimme puolueen puheenjohtajan kanssa Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen ulkorappusilla. Kerroin heti muulle porukalle STT:n lähettämän viestin sisällön eli presidentti Martti Ahtisaari on valittu Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Tieto otettiin vastaan luonnollisestikin iloisina eikä vähiten siksi, että paikalla oli runsaasti demareita! Itse mietiskelin sitä symboliikkaa, jota tuohon hetkeen oli paljon mukaan laskettavissa. Opettajankoulutuksen saanut, sosialidemokraattinen presidentti vihdoin palkittiin työstään koko maailman hyväksi. Ei mikään pikkujuttu siis.

Opettajankoulutuslaitoksella on ollut merkitystä myös puolueemme nykyisen puheenjohtajan elämässä. Ensimmäinen nainen meidän puolueen johdossa ja opettaja. Muistelin sitä, onko puolueemme puheenjohtajissa aiemmin OKL:n käyneitä ollutkaan...Voi olla, että on, mutta ei ainakaan ihan heti tullut ketään mieleen.

Jatkoin ajatuksen kulkua vielä...opettajankoulutuksella on ollut itsellenikin suuri merkitys. Sen johdosta olen saanut tehdä työtä, joka on mieluista, haastavaa ja järkevää. Opettajalla ja opettajuudella on iso rooli ihmisen elämässä. Etelä-Savon vaalipiiristä ei ole kansanedustajaksi ihan hiljattain (liekö koskaan) valittu sosialidemokraattista opettajaa.

Opettajankoulutuksen turvaaminen ja sen laadullinen kehittäminen on tämän päivän asia. Tarvitsemme opettajia ja heidän työtään lastemme hyväksi tulee arvostaa. Arvostus tulisi näkyä päätöksissä ja työstä maksettavana korvauksena.

Ei kommentteja: