sunnuntaina, lokakuuta 05, 2008

Kuumia aaltoja

Eilinen Wetterin baarin kunnallisvaalitilaisuus poikkesi edellisten kertojen illoista. Aikaisempina vuosina paikalla on ollut paljon kyläläisiä ja keskustelua kaupunginosan ja kaupungin kehittämiseksi on saatu aidosti käytyä.

Tällä kertaa enemmistön asiakkaista muodostivat ehdokkaat. Muutama ns. ylimääräinen oli joukkoon eksynyt. Omassa esittelypuheenvuorossaan valtuutettu Seija Korhonen (kesk.) teki ensimmäisen valtuustokautensa pohjanoteerauksen. Kimeästi ja kovaa hän kritisoi "kaupungin todellista johtajaa, viimeiset kahdeksan vuotta kaupunginhallituksen puheenjohtajana toiminutta henkilöä". Ei jäänyt epäselväksi se, kuka hänen mielestään olisi valittava seuraavaksi Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi.

En oikaissut Seijaa siinä, että nykyinen kh:n pj on ollut paikallaan ainostaan tämän kauden. Enkä oikaissut häntä myöskään siinä, että kaupungissa ylin valta on valtuustolla, joka neljän vuoden välein demokraattisesti valitaan. Sen sijaan esitin omassa puheenvuorossani toiveen siitä, että keskustelutilaisuus Wetterissä pidettäisiin hyvässä hengessä, niinkuin meillä on tapana aiemmin ollut.

En yllättynyt siitä, että viestini meni hänellä yli hilseen. Yllätyin kuitenkin (ehkä vähän) siitä, kuinka kovalla kierroksella Seijakin tuntui käyvän. Totesin itselleni, että tämä tilaisuus ei ole minua varten. Kiintiöni 50 vuotta täyttäneistä kaupunginvaltuutettunaisista ylittyi eilisen osalta tasan klo 19.35.

Ei kommentteja: