perjantaina, lokakuuta 17, 2008

Vahva lenkki

Keskiviikkona kävin myös Heinävedellä. Ystäväni Paavo B. suostui onnekseni lähtemään kuskiksi, sillä väsyneenä ei ole pimeässä kiva ajaa. Heinävedellä oli koolla lähes kolmenkymmenen aktiivisen ihmisen joukko. Porukka oli intoa täynnä valmistautumassa vaaleihin ja tunnelma oli korkealla.

Upeaa oli nähdä paljon uusia ihmisiä mukana ja upeaa oli myös se, että kuinka perusteellisia suunnitelmia Heinäveden kunnan kehittämiseksi ihmiset olivat miettineet. Ilman tämänkaltaisia kohtaamisia, kaukana kaupungin melskeestä ja kaukana eduskuntatalosta, ei kansanedustajan työtä voisi tehdä. Joskus säälin helsinkiläisiä kollegoja siinä mielessä, että heillä (omien kertomustensa mukaan) äänestäjien tapaamiset ovat niin erilaisia ja keskittyvät paljolti vaalienalusaikaan. Välitön ja myönteinen tunnelma Vanhassa Olkkarissa oli voimakas kokemus.

Ilta huipentui vierailuun kunnan palvelutalossa. Arvokas tukijani, puolueen aktiivi vuosikymmenten ajalta, keskustelukumppanini Yrjö Voutilainen (yli 80 v.) oli huomannut sen, että olen tulossa paikkakunnalle. Hän välitti kutsun tulla piipahtamaan palvelutalossa. Mukava oli nähdä, kuinka hyvin pienessä Heinäveden kunnassa on vanhusten asuntoasiat hoidettu. Juuri niin, kuin meidän mikkeliläistenkin tulisi ymmärtää hoitaa.

Tapasin Yrjön pitkästä aikaa ja hetki oli meille molemmille tärkeä. Lupasin paikalliselle kutsun välittäjälle, että muistaa joka kerran informoida Yrjöä siitä, että olen lähistöllä ja saatan siis piipahtaa ihan kutsumattakin. Tällaisten pyyteettömien aatteen miesten aikaansaannosta on meidän liikkeemme synty, kasvu ja olemassaolo. Mahtava olo tajuta se, että saan olla osa tätä ketjua!

Ei kommentteja: