sunnuntaina, elokuuta 16, 2009

Aivoituksia tamperelaisittain

Todella kyllästyttää jo koko vaalirahakohun jatkaminen. Samanaikaisesti maassa tapahtuu asioita, joiden soisi kiinnostavan tiedotusvälineitä ja sitä kautta myös suurta yleisöä. Pikku-uutisella tämän päivän lehdissä mm. kerrottiin ministeri Kiviniemen (kesk.) suunnittelevan pakkokeinoja kuntien yhteistoiminnan lisäämiseksi!

Jatkanpa minäkin...Kaikista syvimmällä vaalirahakeskustelussa taitaa olla Tampereen seutu. Joku päivä Aamulehdessä kerrottiin, kuinka asioimalla Siwa- tai Valintatalo-liikkeissä, tuet vasemmiston vaalikampanjoita. Tämän aamun Hesari puolestaan kertoi Tampereen kauppakamarin toimitusjohtajan näkemyksiä kunnallisissa luottamustehtävissä toimivien ns. puolueverosta ja siitä, kuinka tämä ohjaa luottamuspaikoille valittavia henkilöitä, eikä heidän osaamisensa tai muut ansionsa. Huh, huh.

Molemmilla heitoilla on tietenkin tarkoituksensa. Tarkoitus on heikentää osallistumista niin osuusliike Tradekan kuin kunnallisten luottamustehtävien hoitoon haluavien määrää. Ja toisaalta, sitä kautta heikentää juuri demareiden painoarvoa yhteisten asioiden hoidossa. Tiedetään, että alhainen osallistuminen ja äänestäminen vaaleissa, koituu aina meikäläisten tappioksi.

Itselleni ja monelle muulle puolueen pitkäaikaiselle toimijalle on ollut itsestään selvää se, että entisen E-liikkeen, nyk Tradekan, tarjoamia palveluita (huoltoasema, ravintolat, kaupat, hotellit jne.) pyritään päivittäisissä valinnoissa käyttämään. Ei ole sattumaa, että itse hoidan perheemme ruokaostokset pääasiassa Siwassa tai kun tarvitsen hotellimajoitusta, suosin mielelläni Cumulusta. Tradeka on hyvin lähellä meidän puoluetta, eikä siis ole mitenkään omituista se, että se haluaa antaa taloudellista tukea sellaiselle liikkeelle, jolla on samat arvot.

Kunnallisissa luottamustehtävissä toimivien kokouspalkkioista maksetaan puolueen kunnallisjärjestölle ns. puolueveroa. Normaalin lisäveroprosentin (60) ja puolueveron (15)jälkeen, ei kokouspalkkioista paljoa jää riemuitsemista. Kukaan ei voi uhrata aikaansa ja energiaansa yhteisten asioiden hoitoon pelkästään näiden kokouspalkkioiden vuoksi, joten on erityisen kummallista, että näitä ihmisiä vielä yritetään syyllistää siitä, että ovat laittaneet itsensä likoon oman kuntansa puolesta. Erikoisen omituista ajattelua Tampereen kulmilta.

Miten muuten on Keskon tilanne tässä jupakassa? Joko on kerrottu, millä summilla se Kokoomusta on rahoittanut? Voi olla, että on kerrottu, mutta minä en ole ainakaan sitä huomannut... Ai niin, en minä eikä Mikkelin Työväenyhdistys ole saanut rahaa myöskään Tradekalta eikä Keskolta. Eikä muuten ole pyydettykään.

Ei kommentteja: