torstaina, elokuuta 27, 2009

Laulaen ja viheltäen

On olemassa sanonta: "Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee". Hallituksen budjettiriihen vaiheita seuratessa, tuli tämä sanonta mieleeni. Monen päivän ajan olemme joutuneet seuraamaan hallituspuolueiden kilpalaulantaa siitä, minkä verran mitäkin alvia lasketaan ja nostetaan. Nyt laulanta on päättynyt.

Lopputuloksesta ei varmaan kukaan ajatteleva ihminen voi olla muuta mieltä kuin, että erikoisen kummallinen kompromissi, jonka tulokset ovat kaiken lisäksi plus miinus nolla. Tiedotusvälineissä haastatellut asiantuntijatkin ovat todistelleet, että päätökset eivät ole järkeviä paitsi ajankohdan vuoksi niin myös tämän nollasummapelin vuoksi. Hallituksen gubbet sen sijaan posket hehkuen kertovat, kuinka elvyttävää ja tasapainottavaa talouspolitiikkaa nyt tehdään. Tulee mieleen toinenkin taru, nimittäin keisarista ja uusista vaatteista.

Tänään on hallituskvartetin vihellyspäivä. Riihessä puidaan sitä, miten rahat jaetaan. Eilisen perusteella sieltä on odotettavissa ihan mitä tahansa innovaatioita. Pelonsekaisin tuntein niin kuntapäättäjät, kuin maakuntien teiverkon käyttäjät kuin kymmenet tuhannet uudet työttömätkin odottavat hallituksen seuraavaa tyytyväisyydenilmausta.

Ei kommentteja: