sunnuntaina, elokuuta 09, 2009

Verkossa

Olen käynyt usean viikon ajan Jaakobin painia siitä, kuinka saisin itseni ymmärtämään ja motivoitumaan Facebookin maailmasta. Kaverit ja kollegat ovat kehottaneet kirjautumaan sinne ja kehuvat estoitta sen hyviä puolia.

Ymmärtääkseni Facebook tarjoaa kanavan internetin välityksellä ns. seurustella tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Monet ovat hihkuneet sitä, kuinka mukavaa on saada uusia kavereita ja kuulla heidän päivittäisiä kuulumisiaan.

Viime viikolla jommassa kummassa iltapäivälehdessä oli juttu Facebookin kielteisistäkin puolista. Ikävä kyllä, ne olivat juuri niitä samoja seikkoja, jotka ovat omaa kirjautumistani vielä jarrutelleet. Pidän jalkaani jarrupolkimella vielä toistaiseksi, sillä taidan olla niin vanhanaikainen, että mieluummin kaveeraan ystävieni kanssa ihan oikeasti naamatusten:)

Päivittäisiä kuulumisiani voi jokainen käydä lukemassa tästä blogistani ja se onkin osoittautunut juuri minulle sopivaksi verkkoviestintämuodoksi. Uusista viestinnänlajeista olen ihastunut Twitteriin; se on lyhyttä raportointia verkossa siitä, mitä kulloinkin olet tekemässä. ("What are you doing?") Yhden tekstiviestin mittainen kommentti siitä, mitä tapahtuu, on näppärä keino kertoa muille, missä mennään. Viestin voi lähettää joko koneelta tai kännykästä, erittäin vaivatonta siis.

Olen uusimassa kotisivujani ja sieltä tullee linkki omaan Twitteriini. Sitä ennen voit käydä tutustumassa toimintoon osoitteessa www.twitter.com. Ihmisiä haetaan nimillä tai nimimerkeillä, omani taitaa olla muodossa pauliinaviitami.

Ei kommentteja: