perjantaina, elokuuta 21, 2009

Eduskunnan asia

Stora Enson jatkuvat massiiviset irtisanomiset ja tehtaiden sulkemiset ovat vakava asia. Varkauden tehtaan sulkeminen uhkaa kaataa koko kaupungin. Välittömät työttömyysvaikutukset koskevat 650 ihmistä ja välillisesti tietenkin kärsijöitä on moninkertainen määrä. Näillä ratkaisuilla ajetaan kokonaisia maakuntia kuilun partaalle.

Valtio on yhtenä omistajana tässäkin yrityksessä. Omistajaohjaus on annettu yhden ministerin hoidettavaksi. Kokoomuslainen Jyri Häkämies on saanut useampaan kertaan selitellä ohjauksen merkitystä. Selittelyjen aika on nyt ohi.

Ministerin tulisi antaa eduskunnalle selvitys siitä, kuinka omistajaohjausta on tehty ja miten sitä tullaan jatkossa tekemään. Koko hallituksen tulee selvittää eduskunnalle ja sitä kautta siis Suomen kansalle se, mitä toimenpiteitä on metsäteollisuutemme pelastamiseksi tehty. Näitä selvityksiä varten kutsuttakoon eduskunta jo koolle, hyssyttely saa riittää!

Puheenvuorot siitä, että omistajaohjaus ei olisikaan valtion asia, on erikoisen kummallista. Miksi meillä sitten on ministeri, jonka rooteliin nämä asiat kuuluvat, jos kerran mitään ei voitaisi tehdä? Miksi valtio on omistajana eri yhtiöissä, jos kerran omistajan ääntä ei voida käyttää?

Tästä aiheesta laitoin eilen aamupäivällä kannanoton maakuntamme molempiin lehtiin. Harmi vaan, että se ei niihin kumpaankaan ollut mahtunut:(

Ei kommentteja: