perjantaina, elokuuta 14, 2009

Padottua maalaisjärkeä

Eilen aamulla näkymät ja tunnelmat kahden mikkeliläisen järven välissä olivat kuin tv- kakkosen maalaissarjasta. Sain olla mukana todistamassa tilaisuutta, jossa näiden järvien sekä asukkaat että kesämökkiläiset olivat kokoontuneet uudelle padolle peräämään vastauksia kolmelta ympäristökeskuksen virkamieheltä.

Asianosaiset ovat ihmetelleet sitä, minkä takia sata vuotta vanha pato tuli nyt "korjata" sellaiseen muotoon, että molempien järvien tila on muuttunut. Alempana olevat vesistöt uhkaavat kuivua ja padon toisella puolella oleva järvi lainehtii pelloille.

Aikaisemmin pato on toiminut halutulla tavalla, mutta kuitenkin siten, että veden virtaamista ei kokonaan ole estetty ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä. Nyt tuntuu siltä, että ympäristökeskuksen porukoilla on maalaisjärki ollut padottuna, kun uutta massiivista rakennelmaa on tehty.

Tilaisuus meni alkukiristelystä huolimatta hyvin ja eri osapuolet lähentyivät toisiaan. Yhdessä sovimme jatkotoimenpiteistä, joilla saadaan tilanne palautettua molempien järvien asukkaiden toivomalle tolalle. Tässäkin tapauksessa olisi vaan täytynyt pysähtyä ennakkoon kuulemaan asianosaisia, jolloin turhilta mielipahoilta olisi vältytty ja hommaa ei olisi tarvinnut tehdä kahteen kertaan.

Ei kommentteja: