sunnuntaina, elokuuta 02, 2009

Lorvailun loppu!

Nyt loppui lorvailu. Huomenna kokoontuu jo kaupunginhallitus ja muillekin elokuun päiville on jo kosolti tilaisuuksia sovittuna. Menneellä viikolla kaupungin johto (valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat ja kaupunginjohtaja) tapasimme Suomen Pankin pääjohtajan. Maanantaisen tilaisuuden tarkoituksena oli antaa Erkki Liikaselle katsaus siitä, missä Mikkelin kaupungissa ja seudun kunnissa yleensäkin mennään.

Enstisenä mikkeliläisenä ja nykyisenä kesämikkeliläisenä valtakunnan vaikuttajana Liikasella on luonnostaan vahvat sidokset kotikaupunkiinsa ja aito kiinnostus meidän asioihimme. Saimme valaistua häntä paitsi talouden näkymistämme niin myös kaupungin kehittämishankkeista. Tilaisuus oli kaikin puolin onnistunut, vaikka puheenjohtajistosta puolet olikin estyneitä.

Viime viikon keskiviikkona kävin eduskunnassa. Huone oli paikoillaan, mikä ei näinä päivinä siinä talossa ole ihan tavallista:) Hurja remontti vanhalla puolella nimittäin on heittänyt edustajien tavarat ja työhuoneet mullin mallin. Oma huoneeni (avustajan kanssa yhteinen) on uudella puolella ja saamme siis pysyä paikoillamme ja rauhassa. Heinäkuussa todellakin kaikki ovat lomilla, sillä postin määrä on ollut todella pientä. Vilkastunee heti kuun vaihduttua.

Torstai-iltana olin Etele-Savon Demarinaisten kokouksessa Juvalla. Naiset ovat ottaneet tavakseen kokoontua Juvan ABC:llä ja se onkin järkevää, sijaitseehan se kaikkien näkökulmasta yhtä lähellä/kaukana. Piirin demarinaiset täyttävät tänä syksynä 50 vuotta ja näissä juhlajärjestelyissä olen luvannut olla mukana. Juhlimisen arvoinen juttu, todellakin!

Eilinen päivä eli lauantai vietettiin serkkutytön häissä. Häät olivat mukavat; paljon sukulaisia ja paljon lapsia. Lähemäen Sali ja keittiö on mitä parhain häidenpitopaikka, ainakin kesäaikaan. Kirkonmenot häissä tietenkin vetävät vähän vakavaksi ja väistämättä tulee toivoneeksi hääparille parempaa menestystä kuin itsellä on ollut.

Ei kommentteja: