lauantaina, elokuuta 15, 2009

Uusi aika

Torstai-iltana kokoontui SDP:n Mikkelin kunnallisjärjestön kunnallistoimikunta. Monimutkainen nimi, mutta varsin yksinkertaisesti kuitenkin koottu. Kunnallistoimikunnan jäsenet ovat mikkeliläisten puolueosastojen (yhdistysten) nimeämiä edustajia ns. kunnallisjärjestön hallitukseksi. Jokainen yhdistys saa suuruutensa mukaan kaksi tai kolme paikkaa toimikuntaan. Itse en tällä kaudella ole varsinainen jäsen, mutta läsnäolo-oikeus on monestakin syystä taattu.

Koko tähänastisen kunnallispoliittisen urani (9 vuotta) ajan olen ollut kunnallistoimikunnassa mukana. On hirvittävää huomata se, että ensimmäistä kertaa kokouksessa oli mukavaa! Keskustelu oli vilkasta, kaikki osallistuivat, puheenjohtaja oli ystävällinen ja asiallinen, kukaan ei piikitellyt ketään, eikä kenenkään päätä vaadittu vadille. Käsittelimme vaikeita ja ikäviäkin asioita, mutta rakentavasti. Sovittiin uusien koulutustilaisuuksien järjestämisestä porukoille jne. Tästä alkaa mikkeliläisen sosialidemokraattisen liikkeen uusi aika eli vapiskaa porvarit!

Henkilökohtainen mielihyvä tietenkin kruunautui kokouksen loppumetreillä, kun kunnallisjärjestömme puheenjohtaja halusi kertoa porukoille, että on liittynyt MINUN tukijoukkoihini. Tämä voi tuntua pikkuseikalta, mutta me mikkeliläiset tiedämme, kuinka iso asia se on. Ensimmäistä kertaa knj:n puheenjohtaja ei ole juonimassa takanapäin tai laittamassa julkisesti kapuloita rattaisiini ja ensimmäistä kertaa voin luottaa puheenjohtajaan (terkut Hannu Haapaselle!). Toisenlaisesta ajasta olen saanut ikäviä kokemuksia vuosikausien ajan.

Ei kommentteja: