sunnuntaina, elokuuta 09, 2009

Yhteistä balettia

Etelä-Savossa on määrätietoisesti kasvatettu kulttuuritarjontaa. Jo vuosikymmenten ajan ovat Savonlinnan Oopperajuhlat olleet menestys ja moniviikkoiset juhlat ovatkin nykyään usean suomalaisen kesämatkailun kohteena.

Mikkelin Musiikkijuhlat (käytän tarkoituksella vanhaa nimeä!) ovat vakiinnuttaneet paikkansa ja sen ympärille on saatu mukavasti järjestymään monenlaista oheistoimintaa. Saman porukan ideoima Ballet Mikkeli (vanha nimi!) syksyllä on jaksanut vetää asianharrastajia paikalle jo vuosien ajan.

Nämä kulttuuritapahtumat tarvitsevat kuitenkin yhteiskunnan tukea. Tukea on annettu niin Savonlinnan kaupungin kuin Mikkelinkin kaupungin päätöksillä. Valtion panostusta kansainvälisestikin merkittävän oopperatapahtuman toiminnan turvaamiseen tarvitaan jatkossa.

Nyt viikonloppuna pidettiin Olavinlinnassa balettijuhlat. Joku vuosi sitten balettijuhlat kärsi kovista taloudellisista vaikeuksista ja muistaakseni juhlien järjestämisessä pidettiin taukoakin. Jo silloin ihmettelin sitä, miksei Mikkelin ja Savonlinnan baletteja voitaisi järjestää yhdessä, sillä en usko, että muutaman kuukauden välein saisimme samat ihmiset tulemaan Etelä-Savoon baletin merkeissä, vaikka puitteet kuinka upeat olisivatkin.

Tässä olisi edelleen yksi konkreettisen yhteistyön muoto näiden kahden kaupungin välille. Kaupunkien tuki ei lähivuosina ainakaan tule kasvamaan, mieluummin päinvastoin.

Ei kommentteja: