tiistaina, elokuuta 25, 2009

Teatteria

Vasta äsken ehdin lukea eilisen Demarin oikein kunnolla. Lähes samoilla sanoilla siinä maan hallituksen touhuja ihmetteli toimittaja Peltoniemi, kuin itsekin ehdin paikallislehti Länsi-Savon toimittajalle hieman aiemmin kuvata.

Kyseessä siis valtion budjetin valmistelu ja seuraavien vuosien talouskuviot. Olen jo pidemmän aikaa päivitellyt sitä, että herrat hallituksessa alkavat sählätä tämän alv-verotuksen kanssa ja ihmisten mielenkiinto kohdistuu nyt tähän kilpalaulantaan. Varmuudella tai ainakin toivottavasti, joistain muistakin asioista päätetään, mutta siten, että kansalaisilla ei likaista työtä teetettäisi. Vanhasen uusin idea siitä, että heidän omille äänestäjilleen lupaama ja muille ei niin merkityksellinen ruuan alv- alennus, tullaan maksattamaan kaikilla muilla kansalaisialla korottamalla muiden hyödykkeiden alvia. Onko järkee vai ei???

Tällä hetkellä on olemassa kaamea aavistus, että lisäpanostukset kasvavan työttömyyden hoitoon ovat jäämässä minimaalisiksi, kun samanaikaisesti valtio omilla toimillaan mm. omissa yhtiöissään tai valtion tuottavuusohjelman nimissä, laittaa ihmisiä pihalla. Toinen aavistus liittyy kuntatalouteen. Kunnat ovat se elementti, joka käytännössä huolehtii ihmisistä. Ilmaista tämäkään ei ole ja mikäli kuntatalous eri toimin ajetaan alas, ei ihmisille käy hyvin.

Mielenkiintoista on myös se, kuinka hallituspuolueiden uskolliset soturit pystyvät vakuuttamaan kansalaiset täällä Etelä-Savossakin siitä, että ainoastaan heidän parhaakseen näitä asioita tehdään. Tämän päivän Länkkärissä oli taas kerran osoitus siitä, että yhdessä paikassa puhutaan yhtä ja päätöksentekohetkellä tehdään toista. Vihreä kollega Järvinen Kerimäeltä todisteli lainaten toista kollegaa (Toivakkaa kok) sitä, kuinka hölmöä alv-päätöstä on nyt viedä eteenpäin.

Muistutan vaan lukijoita siitä, että myös näillä kansanedustajilla on vastuu ainoastaan äänestäjilleen ja päätöksenteossa tämä tulisi myös edustajien itsensä muistaa. Hallituspuolueiden kansanedustajien on ala-arvoista johtaa kansalaisia harhaan mielipidekirjoituksillaan, mikäli ei näiden kirjoitusten takana pysty olemaan siellä, missä päätökset tehdään.

Ei kommentteja: