tiistaina, elokuuta 11, 2009

Jatkokertomus

Eilinen päivä tuntui lähes lomapäivältä; maanantai ilman kaupunginhallituksen kokousta:) Hoidimme Onnin kanssa kaupunkiasioita ja sain tavattua muutamat tututkin ihan kahvittelun merkeissä.

Kolumnini Demarissa sai aikaan paljon palautetta, mikä on tietysti hyvä asia. Kahdestakin syystä; tietenkin on mukava kuulla kehuja ja toisaalta, on ilo huomata, että Demaria luetaan ahkerasti.

Vaalirahakuvio jatkuu edelleen, kuten kunnon jatkokertomus konsanaan. Uutena elementtinä on tullut suuryritysten antama tuki puolueille. Mielestäni asia on ihan ok, mutta olisihan näistä voineet puoluesihteerit kertoa ihan vapaaehtoisestikin. Valtio-omisteiset yhtiöt tulisi kuitenkin rajata puoluerahoituksen ulkopuolelle.

Eilisissä uutisissa oikeusministeri Brax (vihr.) antoi vihreäksi poikkeuksellisen maltillisen ja järkevän lausunnon asiasta. Vihreiden tulisi yleisemminkin muistaa se, että vähemmällä hillumisella ja vahingonilolla saadaan aikaan parempia tuloksia. Tulee nimittäin vielä se aika, jolloin nykyiset hallituskumppanit lopullisesti hermostuvat häilyviin vihreisiin ja asettavat nämä seinää vasten. Silloin Vihreätkin tarvitsevat muita ja kumppaneita voi olla vaikea löytää, jos kovin on riemuittu naapurin saunan palamisesta.

Sinänsä näissä lahjoittajissa ei ole mitään uutta. Onhan ollut tiedossa, että Kokoomusta tukee yritysmaailma, Demareita ammattiyhdistysliike ja Kepua omat etujärjestöt ja yrittäjät. STT ilmoitti äsken tekstiviestillä, että JHL on tukenut SDP:tä vuodesta 2006 lähtien noin 450 000 eurolla. Muidenkin ammattiliittojen tulisi nyt läväyttää luvut pöytään, kun kerran puoluesihteerit asiassa jahkailevat.

Oma vaalirahoitusilmoitukseni ei näidenkään paljastusten jälkeen saa uutta sivua. En minä eikä Mikkelin Työväenyhdistys ole saanut tukea Sampo-konsernilta, OP-ryhmältä, Patrialta, Destialta taikka yhdeltäkään ammattiliitolta.

Ei kommentteja: