keskiviikkona, elokuuta 12, 2009

Monipuolinen päivä

Ympäristövaliokunta saa heti syksyn alussa paneutua jätelain kokonaisuudistukseen. Asia on luonnollisestikin laaja ja vaatii valiokunnalta varmasti koko syksyn. Kävin eilen tapaamassa oman kaupunkimme/seutumme jätehuoltoeksperttiä, Metsäsairila Oy:n toimitusjohtaja Alpo Leinosta ja hänen kanssaan saimme tsekattua meidän kannalta oleellisimmat asiat uudistuksessa.

Samassa rakennuksessa pitää majaa paikallinen Työttömien toimintajärjestö, joten poikkesin samalla siellä. Ikävä kyllä, tupa oli täynnä väkeä. Juttelin toiminnanjohtaja Heikki "Pyrtsi" Pyrhösen kanssa ja huolemme on tietenkin yhteinen. Työllisyysmäärärahat alueellamme ovat jälleen lopussa ja jopa tämä Työttömien toimintajärjestön ylläpitämä lounasruokala on taas katkolla. Todella omituista jos hallitus ei riihessään pikaisesti lisää työllistämisrahoja saman aikaisesti kun työttömyys koko ajan kasvaa.

Etelä-Savon Sotaorvot ry on aktiivinen porukka, joka oli kutsunut minut tapaamiseen eilen iltapäivällä. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntatalolla pidetty tilaisuus oli keskusteleva ja mukava. Puhuimme toki heidän ns. edunvalvonta-asiastaan, mutta paljon muustakin. Sovimme jatkotoimenpiteistä ja vierailusta eduskuntaan. Kivaa porukkaa kaiken kaikkiaan!

Illalla olin vielä vierailijana valtuuston puheenjohtajakollegan, Martti Lokan kanssa kaupungin teknisen lautakunnan kokouksessa. Kokouksen jälkeen pidetty lautakunnan keskustelutilaisuus oli ajatuksia herättävä ja vaatinee toisenkin yön yli nukkumisen, ennenkuin siitä kannattaa paljoa lausua tai puhua.

Ei kommentteja: