lauantaina, elokuuta 08, 2009

Harhautunut media?

Parin päivän visiitti ystäväperheen mökillä Puulan rannalla teki hyvää. Kaikki luonnon ihmeet sammakoista matelijoihin tekivät Onniin vaikutuksen. Äiti ei ihan yhtä myönteisesti vaikuttunut näistä ollut.

Torstai-iltana sain mökille viestejä ja soittoja, että olin ollut TV:n pääuutislähetyksessä. Pikainen ja yllättävä puhelinhaastattelu vaalirahoituksesta tehtiin keskiviikkona ollessani ensimmäistä kertaa tänä kesänä Pulkkisen torikahvilassa Mikkelissä.

Itse aihe osaltani ihmetyttää ja kummastuttaa. Toimittaja soitti kysyäkseen asiasta ihan kuin olisi löytänyt jonkun uuden skuupin. Jäinkin miettimään, eikö toimittajat lue toistensa juttuja vai oliko kyseessä ihan joku uusi tähti journalismin taivaalla vai miten voi olla, että jälleen kerran sain selittää perin pohjin jo niin kovasti kaluttua vaalirahoitustani.

Asiassa ei ole tapahtunut mitään muutosta. Mikkelin Työväenyhdistys ei edelleenkään ole saanut lahjoituksia miltään yritykseltä, yhdistykseltä tai yksityiseltä henkilöltä. Yhdistys on perustettu lähes 120 vuotta sitten yhteiskunnallista toimintaa varten. Tähän toimintaan liittyvät mitä oleellisimmin vaalehin osallistuminen. Oma, vuosikymmenten saatossa kertynyt varallisuus on mahdollistanut sen, että omia ehdokkaita on voitu tukea niin eduskunta- kuin kunnallisvaaleissakin.

Vastaavanlaisia hyvässä taloudellisessa tilanteessa olevia Työväenyhdistyksiä on (onneksi) Suomessa paljon ja se on pelkästään hyvä asia. Herääkin kysymys, onko juuri tämä asia se, mikä porvareita häiritsee? Onko perisuomalainen kateus tässäkin ihmettelyssä määräävä voima? Kuvittelevatko porvarit, että mustaamalla työväenyhdistysten maineet he jotenkin saisivat puhtaan pelikentän toiminnalleen?

Sotkemalla tietoisesti kunnialliset sos.dem. puolueosastot hämäriin, omiin vaalien ajaksi perustettuihin varainhankinta- ja tukiyhdistyksiin, joissa rahaa on kierrätetty nyt paljastuneella tavalla, yrittävät he harhauttaa paitsi kansalaisia niin myös mediaa. Meidän puolueaktiivit maakunnissa eivät tietenkään harhaudu, eivätkä tavalliset järkevät kansalaisetkaan. Median kaikista edustajista en nyt ole enää ihan varma.

Ei kommentteja: